Relaxační masáže pro miminko v pohodlí domova

Aby se mohlo vaše miminko správně vyvíjet, potřebuje dostatek spánku, živin, láskyplnou náruč a laskavé doteky. Jemnými masážemi podporujete jeho psychomotorický vývoj a celkové zdraví. Zařaďte masáže do každodenních předspánkových rituálů, budujete nezaměnitelné pouto a krásné zážitky s vaším miminkem.

 

Benefity dětských masáží

Relaxační masáže mají blahodárný vliv na tělo i duši miminka. Něžnými doteky vyjadřujete dítku lásku, péči a poskytujete bezpečí. Masáží jsou stimulovány hmatové senzory a koordinace pohybů miminka a především se uvolňuje napětí jeho tělíčka, prokrvuje se a zároveň se posilují svaly. Masáže miminku pomáhají od bolestí bříška, zlepšují trávení a podporují ohebnost kloubů a jejich správný růst a v neposlední řadě podporují psychomotorický vývoj a pravidelný spánkový režim.

 

Facebook Ads-62

 

Co potřebujete?

Pro relaxační masáže miminka nepotřebujete, kromě rukou, nic speciálního. Jako masážní stůl poslouží dobře známý přebalovací pult. Hodit se vám bude masážní olej pro citlivou pokožku, vhodný pro miminka. Jemné krouživé pohyby budou plynulejší a dětskému tělíčku příjemnější.

 

Tip od Sleepee: Před nanesením olejíčku na kůži miminka jej nejdříve zahřejte ve vlastních dlaních, teprve potom rozetřete.

 

Celková masáž

Kombinace masáže hlavičky, hrudníku, bříška i končetin začněte od kyčlí miminka, krouživými pohyby podél každé nožičky pokračujte směrem k lýtkům. Masírovat můžete i stylem hlazení. Uvolňující masáž chodidel začněte jemným pohybem palce od paty nahoru a směrem ven podél každého prstu. Masáž rukou začněte u ramenou, po paži veďte krouživé pohyby ve směru hodinových ručiček. Dlaň masírujte uprostřed, palcem v kruzích až k prstům.

 

Facebook Ads-60

 

Spokojené bříško

Miminka, která často trpí na bolavá bříška, se během masírování uklidní a najdou tolik potřebnou úlevu. Bříško masírujte vždy jednou rukou a ve směru hodinových ručiček. Kolem pupíku „kreslete“ kruhy, které se zvětšují. A tak stále dokola.

 

Masáž hlavy a obličeje

Obličej je velmi citlivá oblast, proto miminku nejprve řekněte, co se chystáte udělat a ukažte mu vaše ruce. Dítko bude připravené na doteky a nelekne se. Masáž hlavičky začněte jemnými krouživými pohyby u spánkových kostí a pokračujte dozadu směrem za ouška. Masírovat můžete také na krku a pod oušky. Obličejovou masáž odstartujte jemnými tahy na čele a pokračujte ke spánkům. Jemnými krouživými pohyby masírujte okolo očí.

 

Facebook Ads-61

 

Tip od Sleepee: K masírování miminka můžete přizvat i staršího sourozence nebo tatínka. Vzájemný dotek prohlubuje vztahy a lásku.

 

Při masáži zajistěte příjemnou teplotu v místnosti, klidné prostředí a nikam nespěchejte. Miminka se budou rozplývat blahem a budou vás milovat ještě o kousek víc!

 

Vaše Monika ze Sleepee