První kouzelné Vánoce s miminkem

Vánoce jsou tady! A ne jen tak ledajaké. První Vánoce s vaším miminkem! Tolik týdnů jste si jako budoucí rodiče představovali, jaké budou a konečně jste se dočkali. Zachovejte si ty nejkrásnější vzpomínky na první vánoční svátky a vytvořte nové rodinné tradice. V článku se dočtete, jak dodržet režim miminka během návštěv, jaké dobroty si můžete dopřát během kojení a jak důležitý je odpočinek pro vás i vaše miminko.

 

Facebook Ads - 2023-11-29T123909.640

 

Režim miminka

Už teď vás jímá hrůza, jak zvládnete všechny sváteční návštěvy v klidu a pohodě a navíc tak, aby nenarušily režim miminka? Nádech, výdech! Každou návštěvu i oslavu si naplánujte dostatečně dopředu. Stihnete si tak promyslet strategii, jak vašemu miminku zajistit prostor pro obvyklý spánek. Pokud znáte místo a čas setkání, můžete například vyrazit dříve, aby se dítko prospalo ještě před akcí. Jestli má restaurace nebo rodina, za kterou jedete zahradu, můžete dítko pohodlně uspat tam i během návštěvy. Včas plánujte také odjezd domů. Ideálně tak, aby miminko neusnulo na pár minut jízdy, ale až doma v postýlce.

 

Tip od Sleepee:

Do auta si připravte několik hraček, abyste mohli dítko zabavit, pokud by chtělo neplánovaně na pár minut zavřít očka.

 

Nejkrásnější vzpomínky

Chcete zachytit ty nejkrásnější vzpomínky na první Vánoce s miminkem? Fotografie vašich kouzelných vánočních okamžiků zpestří Vánoční milníkové kartičky! Propašujte je na fotky, které pak necháte vyvolat a vlepíte je do prvního alba vašeho andílka.

 

296

 

Rodinné tradice

Letos máte doma o jednoho člena víc! Užijte si společný čas a rodinné tradice – klasické i ty nové! Ozdobte stromeček, rozkrajujte jablíčko, poslouchejte koledy nebo schovávejte šupiny pod talíře. Krásné tradice si můžete vytvořit i vy sami. Zkuste třeba dopolední procházku o Štědrém dni, návštěvu prarodičů každého 25.12., skládání puzzle o svátcích nebo pozorování hvězd či vánoční táborák!

 

Vánoční dobroty a kojení

Vánoce lákají na spoustu dobrot, nejrůznějšího cukroví i slaných pochoutek. Jako novopečená kojící maminka si můžete bez výčitek dopřát cokoliv. Pozor si dejte hlavně na množství, aby vám nebylo těžko a střídmě jezte potraviny, které miminku mohou způsobit nepohodu v bříšku. Během kojení nemyslete na diety ani striktní dodržování zdravé stravy. Sem tam nějaký ten perníček nebo linecké ještě nikomu neublížily!

 

Facebook Ads - 2023-11-29T123923.697

 

Čas pro zpomalení

Děti milují pozorování (v určitém věku i ochutnávání) vánočních světýlek a dekorací, poslouchání koled a objevování okolního světa. Nezapomínejte ale ani na odpočinek a dostatek prostoru pro klidné hraní, čtení pohádek a spánek. Společně se za chvilku zastavíte, odpočinete si a načerpejte potřebnou energii. Miminka zažívají spoustu nových vjemů, které musí zpracovat a potřebují laskavou náruč, kde můžou odpočívat.

 

Užijte si vaše první Vánoce s miminkem v pohodě a klidu, přesně tak, jak jste o tom tolik měsíců snili.

 

Vaše Monika ze Sleepee