Jak vybrat dokonalou deku pro miminko

Vybrat tu správnou deku pro vaše miminko může být někdy trochu výzvou. Kvalitní deka je totiž základ a neměla by chybět ve vaší výbavičce. Nejenže poskytuje pohodlí a udržuje vašeho andílka v teple, ale také slouží jako nádherný a praktický doplněk do kočárku nebo dětského pokojíčku. V tomto článku se podíváme na to, jak vybrat ideální deku pro vaše miminko, ať už hledáte něco pro chladné zimní měsíce, nebo lehkou variantu na letní období.

 

Facebook Ads-181

 

 

Výběr materiálu

Prvním a základním kritériem při výběru deky pro miminko by měl být materiál. Pro miminka jsou ideální přírodní materiály, které jsou jemné na dotek, prodyšné a zároveň dostatečně absorbují vlhkost. Mezi nejoblíbenější patří:

  • Bavlna: Vyniká svou měkkostí, prodyšností a snadnou údržbou. Bavlněné deky každodenní péči o miminko v každém ročním období.
  • Merino vlna: Je známá svými termoregulačními vlastnostmi, díky kterým udržuje miminko v teple během zimy a naopak chladí v letních měsících. Merino vlna je navíc velmi jemná a příjemná na dotek.
  • Bambus: Materiál z bambusových vláken je mimořádně jemný, antialergický a má vynikající absorpční schopnosti. Bambusové deky jsou ideální pro teplejší měsíce.
  • Kombinace bambusu a bavlny: Ideální spojení dvou dokonalých materiálů! Deky z bavlny a bambusu v sobě snoubí výhody obou materiálů a představují tak dokonalou univerzální deku pro každodenní využití během celého roku.

 

Deky od Sleepee jsou vyrobeny z materiálů nejvyšší kvality, které jsou jemné a příjemné na dotek. Tyto materiály jsou ideální pro citlivou pokožku miminek.

 

Účel

Zásadní je uvědomit jak a kdy chcete deku využívat. Pro chladnější měsíce je vhodnější teplejší materiál jako merino nebo bavlna  v kombinaci s bambusovou přízí, která zaručí dostatečnou prodyšnost. Pro teplejší měsíce jsou ideální bambusové deky, které jsou velmi vzdušnélehoučké a tkané ze 100% bambusové příze. Důležité je aby měla letní deka jemné otvory, díky kterým může pokožka dítěte volně dýchat. Bambusový materiál je také známý tím, že v létě chladí a perfektně odvádí vlhkost. Na opravdu horké letní dny úplně postačí místo deky například bambusová plena.

 

Na cesty autem nebo v kočárku jistě oceníte i deky s otvory na bezpečností pásy

 

Facebook Ads - 2023-11-20T112729.791

 

Bezpečnost

Bezpečnost je vždy na prvním místě. Deky by proto měly být navrženy tak, aby byly maximálně bezpečné i pro ty nejmenší děti. Měly by být dostatečně prodyšně, aby nehrozilo přehřátí, neměly by na nich být žádné zbytečné ozdoby, které by miminko mohlo nedopatřením vdechnout nebo spolknout a měly by být vyrobeny z netoxických, certifikovaných materiálů.

 

Facebook Ads-184

 

 

Funkčnost

Důležitá je také praktičnost. Deky by měly být dostatečně teplé, ale zároveň umožňovat pokožce dětí dýchat, což je klíčové pro prevenci přehřátí. Pro každodenní použití je důležitá i dostatečná pružnost materiálu, deka se pak dá použít například místo zavinovačky.

 

Design

A v neposlední řadě je důležité, jak deka vypadá a jak ladí s výbavičkou právě vašeho miminka.

 

Facebook Ads-183

 

Hrací deky

Nepodceňujte ani výběr hrací deky. Nejenže poskytují měkký a bezpečný prostor pro hraní nebo „pasení koníčků, ale chrání vaše miminko před prochladnutím. Navíc jsou krásným a praktickým doplňkem do dětského pokojíčku. Můžete na ně například umístit hrazdičku nebo baldachýn. Hrací deka by měla být ušita z příjemného, ale současně odolného materiálu, který vydrží častější praní.

 

Facebook Ads - 2023-11-20T112917.587

 

Mušelínové pleny

Pro letní období nebo teplejší dny jsou ideální mušelínové pleny. Jsou vyrobené z velmi lehkého, prodyšného a rychloschnoucího materiálu, který skvěle poslouží jako lehká deka. Mušelín je měkký a jemný, což je ideální pro citlivou pokožku miminek.

 

Facebook Ads - 2023-11-20T112729.791

 

 

Při výběru deky pro vaše miminko je důležité myslet na materiál, účel a roční období. Zvolte deku, která bude nejen krásná, ale také pohodlná, bezpečná a vyrobená z kvalitních materiálů.

Nezapomeňte také na hrací deku a mušelínové pleny pro všestranné využití. Sleepee nabízí širokou nabídku dek, které splní všechny vaše požadavky a představy o ideální dečce pro vaše miminko.

 

Vaše Monika ze Sleepee