Zimní miminko: Jakou bude mít povahu a které barvy mu sluší?

Očekáváte příchod vašeho miminka na svět během zimních měsíců? Přečtěte si, na co si dát pozor během posledních týdnů těhotenství i jakou bude mít povahu vaše novorozeňátko a které barvy mu nesmí chybět v zimní výbavičce!

 

Bezpečnost maminky

Cílová rovinka každého těhotenství je jiná – v létě sice odpadají starosti, do jaké bundy nacpat bříško a jak asi zapnout kozačky, úmorná vedra jsou na druhou opravdu vyčerpávající. Na zimu ale musíte sehnat dostatečně prostorné (a slušivé) outfity, pokud nechcete nosit oversize mikinu vašeho přítele! Během chladných měsíců na sebe buďte maximálně opatrná! Pod popraškem sněhu může číhat kluzký led, ofouknete raz dva a o množství bacilů ve větších kolektivech ani nemluvě! Opatrujte sebe a malé miminko jak jen můžete!

 

Povaha zimního miminka

Za „zimní“ miminka považujeme novorozeňátka narozená v období od 22. 12. do 20. 3., ve znamení Kozoroh, Vodnář a Ryby. Víte, co je pro ně typické a jakou budou mít povahu?

 

  • Kozoroh (22. 12. až 20. 1.) bude spořádané a pečlivé dítko, které nezlobí, dobře se učí, je hravé a veselé.
  • Dítě Vodnář (21. 1. až 20. 2.) má svůj svět plný fantazie a velkých snů. Typická je pro něj představivost bystrost a nadprůměrná inteligence.
  • Malé Ryby (21. 2. až 20.3.) si užívají vlastní svět fantazie, jsou citlivé a velmi bystré. Rybičky jsou milé, poslušné a šikovné.

 

Ať už se vaše miminko narodí v kterýkoliv den, budete ho bezmezně milovat.

 

Slušivé barvy

Odpoutejte se od klasiky! Místo baby modré nebo růžové pořiďte zimnímu miminku oblečení v odstínech zelené nebo oranžové a lila. Vedle nešlápnete ani s královskou modrou, tyrkysovou nebo vínovou. Uvědomte si, že i barvy ovlivňují naše pocity a nálady, proto dítka neoblékejte do černých outfitů. To samé platí i pro výbavičku. Nebojte se barev!

 

Oblíbené produkty

Na cestu z porodnice potřebujete (ve většině případů) bezpečnou autosedačku. Zachumlejte novorozeňátko do heboučkého fusaku do autosedačky v barvách zelené, mátové, růžové i hořčicové! Miminko bude v teplíčku, ale zároveň se nezpotí a bude se cítit příjemně.

 

Facebook Ads - 2023-11-27T153805.134

 

Během chladných dní se miminko neobejde bez klasické zavinovačky se zavazováním na mašli. Dětská zavinovačka navodí miminku stejný pocit, jako když bylo ještě u maminky v bříšku, v teple a bezpečí a postará se o delší a klidnější spánek. Vedle výraznějších odstínů žluté, modré a zelené najdete také zavinovačky v barvách jemné šedé nebo pískové.

 

Facebook Ads - 2023-11-20T112755.225

 

Pro denní i noční spánek doporučujeme body Klokánek, které se snadno obléká a elegantně vyřeší oblečení miminka v prvních týdnech jeho života. Na Sleepee najdete vzory, jako jsou květiny, lístky, eukalyptus, ptáčci nebo tečky.

 

 Facebook Ads - 2023-11-27T154519.110

 

Během spinkání je velice praktický také spací pytel Newborn. 100% prodyšná bavlna pomáhá udržovat stálou přirozenou teplotu miminka. Oboustranný zip zajistí snadné a rychlé přebalení. Široká paleta barev nabízí spací pytle v odstínech modré, zelené, hořčicové, růžové i šedé a pískové. Líbit by se vám mohly také vzorované kousky s khaki, černým nebo růžovým podkladem.

 

Facebook Ads - 2023-11-27T154858.087

 

Oblíbeným kouskem jsou také tzv. "swaddlery" nebo také "kukličky", které si získaly popularitu v mnoha zemích. Kuklička totiž umožní vašemu děťátku zažít stejný pocit, jako když bylo v bříšku, takže se v zavinovačce bude cítit bezpečně a příjemně. Miminko krásně zavine, ale protože obsahuje 8 % elastanu, neomezuje jeho nožičky, boky a ramena v pohybu. Děťátko se díky tomu cítí příjemně, uvolněně, ale zároveň bezpečně.

 

Facebook Ads - 2023-11-20T115450.903

 

V bdělých oknech malého andílka využijete sametovou deku nebo stylovou hrací podložku.

 

Facebook Ads - 2023-11-27T154956.882