Jak vybrat správnou velikost spacího pytle

Spací pytel se pomalu, ale jistě stává nedílnou součástí výbavičky miminek a velmi rádi v něm spinkají i starší dítka. Víte, jak správně vybrat spací pytel, jaké druhy existují a na co byste při jeho výběru neměli zapomenout?

 

Facebook Ads - 2023-11-27T154858.087

 

Spací pytel

Dětské spací pytle jsou nepostradatelnou pomůckou pro miminka i starší děti, které se rády odkopávají. Navíc je podle spánkových odborníků spánek ve spacím pytli tím nejbezpečnějším. Miminko neprochladne a nehrozí vdechnutí volné přikrývky. Spacák nabízí dostatek prostoru pro nožičky a zároveň se postará, aby dítko spinkalo přikryté celou noc. Dětské spací pytle z kvalitní bavlny mají oboustranný zip pro pohodlné přebalování i během spánku. O všech výhodách spacích pytlů a proč jsou tak oblíbené se můžete dočíst v našem článku ZDE.

 

Facebook Ads - 2023-11-20T112838.257

 

Správná velikost

Jako u ostatního dětského oblečení je i u spacích pytlů alfou a omegou správná velikost. Velikosti spacích pytlů však obvykle nejsou označeny jako klasické dětské oblečení – rozměry pytlů se udávají v délce nebo dle věku miminka

Délku dítka změřte pouze k ramenům, aby přesně odpovídala velikosti spacího pytle. Pokud znáte celkovou výšku dítěte, můžete jen odečíst délku jeho hlavičky. Pořídit můžete také rostoucí spací pytle, které pomocí patentek snadno upravíte požadovanou velikost.

 

Tip od Sleepee:

Pokud si nejste jistí správnou velikostí, volte raději menší spací pytel. Miminka by z něj měla vyrůstat, ne dorůstat.

 

Sleepee velikosti:

Newborn 0 - 4 měsíce

Grow up 0 - 24 měsíců

Mušelínové spací pytle 

velikost S 0 - 4 měsíce

velikost M 4 - 24 měsíců

Spací pytle s nohavicemi

velikost XS 6 - 12 měsíců

velikost S 1 - 2 roky

velikost M 3 - 4 roky

Lehké spací pytle i celoroční a zimní spací pytle nabízíme pro děti od narození až do 4 let.

 

Jak teplý spací pytel vybrat?

Spací pytel volte vždy podle aktuálního ročního období a teploty v místnosti, kde miminko spinká. Vezměte také v potaz zda je vaše dítko horkokrevné nebo spíše zimomřivé. Podle toho zvolte TOG neboli výhřevnost spacího pytle. Miminko dále nepřikrývejte, spacák by měl být dostačující.  

 

Jaký TOG zvolit? 

TOG 1.0 (20- 27°C) - doporučujeme pro jaro/léto a u horkokrevných dětí klidně po celý rok.

TOG 2.5 (17 - 24°C) - celoroční spací pytel vhodný i na podzim nebo zimu. 

  

Kvalitní materiál

Dopřejte vašemu miminku nebo kojenci maximální pohodlí v kvalitních materiálech. Spací pytelle Sleepee jsou ušité ze 100% prodyšné bavlny nejvyšší kvality, která pomáhá udržet stálou přirozenou teplotu dítka. Díky tomu se nebude při spánku přehřívat, ani mu nebude chladno.

Zdraví dětí je pro nás na prvním místě, proto Sleepee používá pouze materiály s certifikátem OEKO TEX® STANDARD 100, který zaručuje kvalitu a výrobu z nezávadných materiálů.

 

Facebook Ads - 2023-11-20T120331.589

 

Snadná údržba

Spací pytle Sleepee můžete vyprat v pračce při 30 - 40°C na jemný program - max 800 otáček. Nepoužívejte bělidlo, nesušte v sušičce.

 

Kolik pytlů pořídit?

Ideální je pořídit minimálně dva spací pytle. Jeden na teplejší období (TOG 1.0) a jeden na chladné měsíce (TOG 2.5). Spací pytel budete chtít také častěji prát, proto je nejlepší mít od každého dva kousky ať máte spacák k dispozici kdykoliv budete potřebovat.

 

Facebook Ads - 2023-11-20T120037.641

 

Pohodlný střih

Sleepee nabízí dva typy střihů spacích pytlů. Neoblíbenější jsou klasické spací pytle pro miminka s patentkami na ramenou a dětské spací pytle s nohavicemi a dlouhým zipem. 

Rostoucí pytle mají nohavice zakončené stejně, jako některá dětská body a overaly - okraji nohavic můžete překrýt nožky dítěte a zajistit mu příjemné teplo. Zip je u krku chráněný krytkou proti nepříjemnému poškrábání.

 

Tip od Sleepee:

Používání spacích pytlů je praktické a bezpečné. Nemusíte se bát, že si miminko v noci zakryje přikrývkou obličej.

 

Stylový design

Dětské spací pytle už dávno nejsou jen o několika neatraktivních barvách. Vybírat můžete ze spousty motivů a barev!

 

Potřebujete s výběrem spacího pytle pomoc?

Pro snadný výběr velikosti a typu spacího pytle využijte naši online poradnu na www.sleepee.cz nebo můžete zavolat naší Verče na +420 772 153 120, která vám s výběrem moc ráda poradí.

 

Přeji klidné noci,

 

Vaše Monika z Moniel